Rensteksröra med västerbottenssticks (bild ovan)
Strö finriven västerbottensost på hårt tunnbröd. Grädda i 175 grader, cirka 10 minuter. Skär i stänger medan brödet är varmt. Gör en röra på creime fraiche, renstek, pepparrot, röd lök och persilja. Servera med tunnbrödsticksen. Absolut ljuvligt!
Lax med hummersås
Lägg lax för 4 personer i en ugnsfast form. Koka samman 3 msk hummerfond, 1 dl vatten, 1 dl creme fraiche, 2,5 dl grädde och 2 tsk fransk senap. Häll över fisken och grädda i 200 grader, cirka 30 minuter. Strö över stenbitsrom och dill och servera med broccoli och/eller pressad potatis. Väldigt enkelt och väldigt gott!
Räksallad med rosépeppar
Bottna ett fat med blandad späd sallad. Lägg på avocado och pressa lite citron över. Gör en röra på räkor, pepparrot, gräddfil och citron. Klicka röran på toppen och strö över rosépeppar och pinjenötter. Smaskens som ett inslag på påskbordet.
1 kommentar:
ojojoj!
Jag satt vid fel påskbord tror jag bestämt!
Skicka en kommentar