Chokladmoussetårta, 8 stora bitar (ur boken "Smörstekt")
100 g mörk choklad
1,5 dl creme fraiche
1+4 dl vispgrädde
4 gelatinblad
hallon eller jordgubbar till garnering
(Jag hade i lite ekologiskt vaniljpulver och lite, lite socker i grädden som jag garnerade med)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål några minuter.
Smält chokladen i vattenbad. Blanda ner gelatinet. Rör om.
Blanda i creme fraiche.
Rör försiktigt i 1 dl mellanvispad grädde. Häll i en rund form med löstagbar kant och ställ i kylen 2-3 timmar.
Ta bort kanten på formen, men låt botten vara kvar. Lägg upp på fat och garnera med 4 dl vispad grädde och hallon eller jordgubbar.
Mumsa!
2 kommentarer:
yummie!
Denna måste testas...
tack!
Testas i morgon när vi väntar besök!
Skicka en kommentar