Skär älgköttet i skavskivor medan det är fruset för att få lövtunna fina bitar. Stek i rejält med smör, salta och peppra och låt puttra i grädde. Dela ett blomkålshuvud i buketter och koka den mjuk i grädde. Jag gillar moset ganska grovt, så jag använder potatisstöten. Servera med lättsockrade lingon och smörgåsgurka. Så vansinnigt gott.
Här finns plats för stort och smått. Det skrivs om min fina, stora familj, om mitt jobb som gymnasielärare, om mat i allmänhet och LCHF i synnerhet, om litteratur och filosofiska funderingar. Välkommen!
onsdag 9 mars 2011
Älgskav med blomkålsmos
Det enkla är ofta det goda. Smaklig måltid!

Skär älgköttet i skavskivor medan det är fruset för att få lövtunna fina bitar. Stek i rejält med smör, salta och peppra och låt puttra i grädde. Dela ett blomkålshuvud i buketter och koka den mjuk i grädde. Jag gillar moset ganska grovt, så jag använder potatisstöten. Servera med lättsockrade lingon och smörgåsgurka. Så vansinnigt gott.
Skär älgköttet i skavskivor medan det är fruset för att få lövtunna fina bitar. Stek i rejält med smör, salta och peppra och låt puttra i grädde. Dela ett blomkålshuvud i buketter och koka den mjuk i grädde. Jag gillar moset ganska grovt, så jag använder potatisstöten. Servera med lättsockrade lingon och smörgåsgurka. Så vansinnigt gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Mums!
Skicka en kommentar