måndag 9 november 2009

På begäran: LCHF-pizza


Ostbröd är en LCHF-uppfinning som också kan fungera som pizzabotten. Jag gör enklaste möjliga varianten med 4 ägg, 4 msk majonäs och 4 dl riven ost som man blandar ihop, brer ut på bakplåtspapper i lagom stora kluttar och gräddar 7 minuter på 250 grader. Sen är det valfri fyllning. Igår gjorde jag en rejäl laddning på rester och då blev det tre varianter:


1. Tomatsås (jag köper den kolhydratsnålaste färdiga pastasås jag kan hitta) skinka, champinjoner, rödlök, oregano och ost.


2. Tomatsås, salami, fetaost, oliver och färsk basilika, ost


3. Tacosås, tacokryddad köttfärs, paprika, rödlök och ost.


Grädda ordentligt och var inte snål med fyllningen! För faktum är att det är fyllningen som gör susen!

Inga kommentarer: