Här finns plats för stort och smått. Det skrivs om min fina, stora familj, om mitt jobb som gymnasielärare, om mat i allmänhet och LCHF i synnerhet, om litteratur och filosofiska funderingar. Välkommen!
lördag 7 maj 2011
Middag för två
Spenatpaj med rökt lax (Hämtat från Matklubb.se, inlagt av Lolan)
8 ägg
1 dl vispgrädde
75 g hackad fryst spenat, tinad el färsk
200 g ost, riven
Salt
Peppar
Rökt lax (ca 2 skivor/pers)
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina spenaten t. ex. i mikrovågsugnen.
Rör ihop ägg, grädde och ost.
Tillsätt den avsvalnade spenaten och krydda äggsmeten med salt och peppar.
Häll över äggsmeten i en smord ugnsfast form och sätt in den mitt i ugnen på endast undervärme i 10 minuter.
Ändra inställningen på ugnen till både under- och övervärme och sänk gradantalet till 175 grader. Låt pajen stå cirka ytterligare i 10 minuter tills den är gyllenbrun och stannat. Du kan känna med en provsticka om du är osäker.
Tag ut pajen ur ugnen och låt den svalna i cirka 10 minuter. Den kommer att sjunka ihop en aning.
Det här var gott! Jag använde fryst, tinad spenat och kramade ur den ordentligt innan jag tillsatte den. Pajen blev fast och med en fin krispig "botten".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar