lördag 25 december 2010

En fin dag


Julen är en fin tid. Det är tid till möten och glädje. Barnen njuter av det också, och inte bara av SAKER. Kalla mig gammaldags eller töntig eller vad du vill, men jag tycker att prylarna tar alldeles för stor plats av julen, och gräver onödigt stora hål i januariplånboken. Inspirerad av nya (Marcel och Dolores) och gamla (Fjällmor) vänner var årets julklappshög betydligt mindre än vanligt. Dessutom var den stora julklappen, en jättefin bilbana till Allis och Isak, arvegods. Julbordet var sig likt, men i år knytis, alla bidrog.

Men Kalle Anka rör man inte så lätt :) Här är det mina tre snygga grabbar som försjunkit i Lady och Lufsen.


Men barnen då? Hur klarade de julbantningen? Bara fint, må jag säga. Allis hade jobbigt på förmiddagen. Hon var så förväntansfull och hade nära till alla sina känslor så när de nya strumpbyxorna korvade sig skvalade tårarna. Men när gästerna väl kom var hon hur nöjd som helst. Isak var sitt vanliga glada jag och underhöll med jätterapar och roliga kommentarer. Alva hade önskat sig pengar till en systemkamera och det fick hon. Dessutom lite smått och gott, som en Bullens korvburk till exempel ;) När Stig vaknade från långa luren hade alla julaftonsfirare bänkat sig i soffan. Han var otroligt upptagen av att studera allt som hände och var verkligen med.

En fin dag för alla. För barnen, de vuxna, plånböckerna och en lite mindre skadlig dag för miljön.

2 kommentarer:

Fjällmor sa...

Kram Stor

till er alla

Födkrokan sa...

Bra tips. Nästa år ska Gusten då 27år få en Bullens. Det gillar han verkligen och det borde gå att få till en kul vers. Min mamma sa att alla lite äldre borde få presenter som brann upp,smälte undan eller på något sätt försvann så att man kunde upprepa dem. Klokt!Hon stöpte ljus också och efterlämnade bl a en stor samling snygga pappers-servetter. Skulle blivit 85 imorgon. Hennes sista år försvann det mesta eftersom hon blev dement. Då räknades inga prylar bara känslor. Gud är snäll för det mesta! Kram!