söndag 5 december 2010

Lua filosoferar...

... är faktiskt inget bra namn på den här bloggen, då det senaste tiden varit väldans svagt i filosoferarbranchen. Mest bara dagboksanteckningar och matbilder. Jag hoppas ändra det en aning och åtminstone ibland TYCKA TILL om något.

Som idag. Det var lite svag sprutt i supermamman, och jag kände inte för att pyssla, så som planen var enligt kalendern. Limstiftsfläckar och pappersklipp kändes för supermammaaktigt, så jag bestämde mig för att åka och köpa en tidning. EN tidning, som passar för både pojkar och flickor att läsa tillsammans. Låter som ett lätt uppdrag, men ack! Det fanns INGEN tidning som bara var en tidning. ALLA var inplastade och hade någon manick som följde med. På en fanns en pruttkontroll... vad i hela fridens dagar är det liksom? Det fanns EN ENDA tidning som var hyfsat könsneutral och det var Bamse. I den följde det med en toppeluva. Av alla saker i världen. Jag köpte den, öppnade plasten och sparade toppluvan för framtida behov. Men nog är det väl tråkigt att det inte går att köpa en tidning utan krimskrams och utan rosa fjärilar eller arga spindelmän??

Så till dagens STORA begivenhet, Allis första tappade tand:



Den har hängt på trekvart i några dagar nu och Allis har knappt kunnat prata och det har varit obehagligt att äta. Så till frukosten skulle Peter bara "laga till den lite" och då råkade han peta ut den. Den splättade iväg och hon blev så glad! Så nu väntar vi bara på tandfen ;)



Stigrapport: Idag har Stig provat den här härliga mössan! Det är Alva som fotat snyggingen. Han vänder sig nu åt båda hållen och förflyttar sig framåt som en mätarlarv, putar upp rumpan och skjuter sig framåt. Hur coolt är inte det, inte ens 4 månader fyllda. Att ligga på mage är bra! Han har också fått prova på nymodigheter som gröt, päron och majspuré. Han tar nyheterna med upphöjt lugn, men verkar tycka att päron är godast.

Och till sist en matbild från i lördags:



Smaskens!

1 kommentar:

Daniel sa...

Tråkigt med dessa krimskrams i tidningarna
men barnen älskar ju det!

Maten ser sååå gött ut!