måndag 19 januari 2009

Recept, på begäran :)

Chokladmoussetårta, 8 stora bitar (ur boken "Smörstekt")

100 g mörk choklad
1,5 dl creme fraiche
1+4 dl vispgrädde
4 gelatinblad
hallon eller jordgubbar till garnering
(Jag hade i lite ekologiskt vaniljpulver och lite, lite socker i grädden som jag garnerade med)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål några minuter.

Smält chokladen i vattenbad. Blanda ner gelatinet. Rör om.

Blanda i creme fraiche.

Rör försiktigt i 1 dl mellanvispad grädde. Häll i en rund form med löstagbar kant och ställ i kylen 2-3 timmar.

Ta bort kanten på formen, men låt botten vara kvar. Lägg upp på fat och garnera med 4 dl vispad grädde och hallon eller jordgubbar.

Mumsa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

yummie!

Denna måste testas...

tack!

Anonym sa...

Testas i morgon när vi väntar besök!