tisdag 23 november 2010

Choklad- och ingefärsskorpor



1 dl flytande smör
1 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
3 msk kakao
0,5 dl malen ingefära (det lät sjukt mycket! Jag tog drygt hälften av den mängden.)
100 g grovhackade hasselnötter
(Jag satte i lite kardemumma också, för jag ÄLSKAR det!)

Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjölet med bakpulvret. Blanda nötter, kakao och ingefära (och kardemumma). Arbeta ner mjöl- och nötblandningen i sockerblandningen. (I receptet föreslogs matberedare men jag använde elvispen och det gick precis.) Dela degen i tre delar och forma till längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna ett par minuter och skär sedan i sneda bitar. Torka skorporna i 100 grader cirka en timme eller tills de känns torra och lätta.

Jag och Isak var HELT sålda! Allis och Peter tyckte att de var lite för starka och Alva tyckte att de var helt okej.

Inga kommentarer: