Påsktårtan är hämtad ur tidningen Buffé och var superenkel och jättegod! Inte helt LCHF men en tunn flisa kan man ta om man inte är alltför sockerkänslig. Sen kan man ju ta extra bär och grädde istället!
Enklaste mandeltårtan
Riv mandelmassa grovt och lägg den på en plåt i en fin rundel. Grädda i 250 grader, 4-5 minuter. Låt den svalna och ringla över smält mörk choklad. Dekorera med grädde, bär och chokladfigurer.
På påskafton kom mamma, Ivan och Elsa. Vi började med kaffe på soldäcket. Det var verkligen otroligt väder, varmt och vindstilla, och svårt att förstå att det är april och inte juni!
Sedan blev det traditionell påskmiddag med den här lilla katten bland hermelinerna. Men nytt var det inte, utan en favorit i repris från förra påsken.Som en trogen läsare påpekade är påsken en LCHF-vänlig högtid. Ägg, lax, smaskiga röror är ju perfekt mat. Det är ju det där andra som hör påsken till! Godis, marsipan, tårta, fika i solen... Då är det skönt att vara på hemmaplan och chef över köket ;) Det blev mycket mörk choklad, nötter, bär och grädde!
1 kommentar:
Åh vad himla härligt!! :)
Skicka en kommentar