tisdag 26 april 2011

Påskmaten

Det blev en ovanligt sparsmakad påsk i år. Jag planerade och hade högtflygande planer men det bidde mest bara det gamla vanliga. När vädret är så magiskt är man hellre ute än står och rör i grytorna!

Påsktårtan är hämtad ur tidningen Buffé och var superenkel och jättegod! Inte helt LCHF men en tunn flisa kan man ta om man inte är alltför sockerkänslig. Sen kan man ju ta extra bär och grädde istället!


Enklaste mandeltårtan

Riv mandelmassa grovt och lägg den på en plåt i en fin rundel. Grädda i 250 grader, 4-5 minuter. Låt den svalna och ringla över smält mörk choklad. Dekorera med grädde, bär och chokladfigurer.

Långfredagen firades med familjen Köppe och då gick grillen varm! Hamburgare, heta korvar, kyckling, äkta tyska Bratwurstar, Dollys goda kartoffelsallad och andra smaskiga tillbehör stod på bordet.


På påskafton kom mamma, Ivan och Elsa. Vi började med kaffe på soldäcket. Det var verkligen otroligt väder, varmt och vindstilla, och svårt att förstå att det är april och inte juni!

Sedan blev det traditionell påskmiddag med den här lilla katten bland hermelinerna. Men nytt var det inte, utan en favorit i repris från förra påsken.

Som en trogen läsare påpekade är påsken en LCHF-vänlig högtid. Ägg, lax, smaskiga röror är ju perfekt mat. Det är ju det där andra som hör påsken till! Godis, marsipan, tårta, fika i solen... Då är det skönt att vara på hemmaplan och chef över köket ;) Det blev mycket mörk choklad, nötter, bär och grädde!

1 kommentar:

Karin sa...

Åh vad himla härligt!! :)