tisdag 18 januari 2011

Chokladmoussetårta


Igår kväll gjorde jag själva moussebotten. Lägg 4 gelatinblad i en skål med kallt vatten. Smält 200 gram 70 %, god choklad i vattenbad. Tag upp skålen och blanda i gelantinet. Tillsätt 1,5 dl Kesella Gourmet eller Creme Fraiche. Rör försiktigt ner 1 dl vispad grädde. Häll i en rund form med löstagbar botten. Kyl minst 2-3 timmar.


Ta ur moussetårtan ur formen. Lägg upp på ett fat och dekorera med 3 dl vispad grädde.

Och bär förstås! Det här blir en mäktig skapelse, jag blir nöjd av en liten bit.

Är det förresten någon som vet hur Euroshopper kan sälja så ofantligt fina och goda hallon för typ inga pengar?? Eller det kanske man inte vill veta? Kanske är det som men 100-åringens kompanjon som sprutade vattenmelonerna fulla med sockerlag? ;-)

Hur som helst! Ikväll är det 5-årskalas för vår fina Allis. Roligt!

1 kommentar:

Fjällmor sa...

åh så gott!

Och grattis till stora tjejjen!

Här firade vi med glassbomb idag. På lilltösens önskan. Jag tog undan lite chokladsås och vispgrädde till mig och hällde i kaffet...

mmmm...