tisdag 18 januari 2011

Vardagsfavorit


Den här fiskgrytan är nästan lika enkel att göra som att öppna en burk fiskbullar eller steka fiskpinnar men mycket godare och mycket nyttigare. Vi äter den nog varannan vecka, typ. Igår serverades den med en sallad på tunt skivad isbergssallad, ruccola, olivolja, flingsalt, fem peppar och fetaost.

Fiskgryta med tomater och grädde

Fräs en hackad purjo i rejält med smör, utan att den tar färg. Häll på 2 dl vatten och spadet från 2 burkar hela tomater. Lägg i 2 fiskblock, skurna i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Låt puttra 5 minuter. Sätt i de konserverade, hela tomaterna och låt dem bli varma. Tillsätt 2 dl grädde, en klick creme fraiche och massor med dill. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Servera med sallad, blomkål, broccoli, haricot verts, spenat eller någon annan grönsak + eventuellt potatis till kolisätarna.

Inga kommentarer: