söndag 30 januari 2011

Fläskfilé med himmelsk sås och rostade grönsaker



Bryn fläskfilé i omgångar, så den får fin färg. Låt steka färdigt i ugnen.

Mjuka upp en vitlöksklyfta i stekskyn och låt en burk vitlöksfärskost smälta ner. Tillsätt en liten burk creme fraiche och en gräddskvätt. Salta och peppra och vräk till sist ner fräsch persilja.

Servera med grillade grönsaker, t.ex. broccoli, paprika, lök, färska champinjoner, squash.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så gott! Den som ändå finge smaka...

Fjällmor sa...

Mums!!!

(kan du inte flytta hit så kan familjerna bilda matlag?)

Countdown: 137 kg, 136 kg, 135 kg, .... sa...

Mmmm-hmmmmm.... Känner hur gott det luktar! :) Tack för ännu ett bra mattips. :)

Även fast det är "standardmat" är det trevlig med nya idéer på hur man kan piffa till det. Vitlöksost var ett sådant exempel! tackar, tackar...

Lua sa...

Fjällmor: JA! Eller jag kanske måste fråga resten av familjen först... Återkommer! ;-)

Countdown: Tack! Visst är det så när det gäller "standardmaten". Det är ju sånt man äter hyfsat ofta som behöver varieras. Att använda ost i sås är också ett sätt att reda den, så att den blir krämig.