torsdag 24 februari 2011

Skaldemans laxpudding, Airams spenatstuvning och HELLNERS GULD!

Tokgrattis till Hellner och Jönsson! Vilka superhjältar, alltså! Jag och mamma hojtade fram dem på upploppet och grät när de gått i mål. Sport är roligt!


När fantastin tryter är det skönt att ha giganterna att luta sig mot. Det här är två vardagsfavoriter.

Skaldemans laxpudding

100 g rökt lax
300 g färsk lax
3 dl vispgrädde
2 dl avvattnad Keso
4 ägg
1 dl majonäs
lite peppar

Skär laxen i bitar. Blanda allt och häll i ugnsform. Grädda i 200 grader, ca 50 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.

Jag gör alltid dubbel sats, så har man matlådor också.

Airams spenatstuvning

450 g tinad eller färsk spenat
50 g smör
3 msk philadelfiaost
1 dl grädde
salt och peppar
fetaost

Låt spenaten smälta i smöret. Tillsätt ost och grädde och låt det bli krämigt. Smaka av med salt och peppar. Strö över fetaost vi serveringen.

Gott!

2 kommentarer:

Livsvis sa...

Mmmm vilken härlig middag!
Och ett guld till det var bara sååå bra!!!

Lua sa...

Smakigt. Det är kul när hela familjen gillar maten också!