söndag 13 mars 2011

Min favoritmoussaka


2 små squash
1 stor aubergine
500 köttfärs
1 gul lök
2 hackade tomter
1 dl vitt vin
salt, peppar, oregano
5 dl grädde
riven ost

Skiva squash och aubergine på längden och stek i smör. Lägg i en ugnsfast form. Stek köttfärsen med löken, blanda i tomaterna och vinet. Krydda och låt puttra cirka 15 minuter. Tillsätt grädden. Häll färsen i ugnsformen, strö över ost och gratinera i ugn, 200 grader, cirka 30 minuter.

Ät och njut!

2 kommentarer:

Livsvis sa...

Ett lite annorlunda recept än mitt - ska prova, för mitt blir så blaskigt!
Tack för att du delar med dej!

Lua sa...

Gör det! Jag har provat några stycken och det här är min favorit. Den blir mustig och smakrik. Tack för att du läser och kommenterar - det är så kul!