tisdag 15 mars 2011

Ugnsomelett med baconfräs

Omelett är verkligen vardagsmat hos oss. Och det går att variera i all oändlighet. När kassan är skral kan man fylla med rester, eller grönsaker. Det behövs inte mycket för att det ska kännas mera matigt.


Ugnsomelett med baconfräs

8 ägg
1,5 dl gräddmjölk
salt och peppar

Vispa ihop omelettsmeten lite hjälpligt bara och häll i smord ugnsform. Grädda tills den stannat och blivit gyllene.

Gör en topping av något slag. Idag blev det:

2 paket bacon
broccolibuketter
creme fraiche
tomater
fetaost
oliver

Jag knaperstekte bacon och tillsatte broccoli och CF, men sparade några små fina broccolibuketter till dekoration. Sen hällde jag röran över pajen och pyntade med tomater, fetaost och oliver.

En annan favorit är ruccola eller spenat, salami, parmesanflagor och en god vinägrett.

Inga kommentarer: