Här finns plats för stort och smått. Det skrivs om min fina, stora familj, om mitt jobb som gymnasielärare, om mat i allmänhet och LCHF i synnerhet, om litteratur och filosofiska funderingar. Välkommen!
måndag 14 mars 2011
Veckans matsedel
Måndag Kycklingklubbor, fetaostkräm, sallad
Tisdag Frittata på bacon/rester
Onsdag Fiskfilé i ljuvlig sås
Torsdag Kålgott i gryta
Fredag Grekisk sallad, LCHF-bröd
Lördag Lax, broccoli, kall romsås
Söndag Älgstek, gräddsås, kokta grönsaker
Tisdagens fiskrätt och kålgottet är nog den enda som kräver recept, säg till om det är något annat ni önskar!
Fiskfilé i ljuvlig sås
Två fiskblock (billig Alaska Pollock duger fint, tycker jag.)
salt
1 burk räkor i lake
3 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg dem i ugnssäker form. Blanda ihop räkor, CF och fond. Klicka räkröran på fisken och toppa med riven ost. Grädda 15-20 minuter. Servera med broccoli eller blomkål och kokta morötter till dem som klarar det.
Kålgott i gryta
1 kålhuvud, cirka 1 kg
1 stor gul lök
500 gram färs, gärna blandfärs
salt, vit, svart och kryddpeppar
soja
smör
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Tärna kålen i lite större bitar. Hacka löken. Stek i omgångar i smör. Bryn färsen för sig. Blanda samman och krydda. Färga med lite soja. Tillsätt grädde och CF och låt puttra 15-20 minuter tills kålen är mjuk och såsen är simmig. Servera med lättsockrade lingon.
Stig är snuvig och hängig och söt som socker ändå!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar